Afscheid...
Door: Leonie
Blijf op de hoogte en volg Leonie
07 Juni 2007 | China, Beijing
Donderdagavond, 11.30 en ik check nog heel even mijn mail. Morgen om 6.00 zit ik aan mijn ontbijtje, om vervolgens om 11.00 op te stijgen.. Heel vreemd.. even vliegen en het hele avontuur is weer voorbij! Ik heb er heel veel zin in, maar toch voelt het echt raar, alsof het allemaal niet echt is.
De afgelopen dagen zijn ook zo hectisch geweest. Vrijdag zijn we met de weeskinderen naar de dierentuin geweest. Het was echt een fantastische dag, maar daarna volgde het afscheid. Ik vond het zo moeilijk om afscheid te nemen van de kindertjes. Ik had echt het gevoel dat we een begin met iets hadden gemaakt, en toen het weeshuis verlieten. Aan de andere kant keek ik ook wel met een trots gevoel terug op wat we allemaal gedaan hebben..
Zondag volgde het afscheid van de tolken en dus van mijn inmiddels goede vriendin Amy. We hadden samen nog een hotelkamer gedeeld, van zaterdag op zondag, en we hebben heerlijk gekletst de hele nacht en ochtend. Ik kreeg nog een hele mooie brief van haar en ik weet zeker dat we elkaar nog eens gaan zien.
In Beijing zijn we opeens de toeristen! Dat is zo'n gek gevoel! We komen uit een boerengat en zijn bijvoorbeeld gewend aan rijst, ei en tomaat. Hier slingeren de pizza's en patatten je om de oren! Ook onze met moeite geleerde Chinese zinnetjes zijn volledig overbodig hier, nee, Engels, dat is de taal hier!
Ik ben, professioneel als ik ben, aan het shoppen geslagen, en kom met een zeeeeer volle koffer thuis! Verder hebben we gefietst door de oude wijkjes, zijn we naar het zomerpaleis geweest en heb ik vandaag op de chinese muur gelopen! Het was allemaal geweldig, en ga jullie vanaf morgen vermoeien met mijn verhalen!
Tot snel!
Leonie
14 Juni 2007 - 09:32
Wouter:
Ook zo zonde als bij dit bericht niks meer staat.
Ik ben blij dat je weer thuis bent!!!