Super Shop Genot!! - Reisverslag uit Taiyuan, China van Leonie Luijendijk - WaarBenJij.nu Super Shop Genot!! - Reisverslag uit Taiyuan, China van Leonie Luijendijk - WaarBenJij.nu

Super Shop Genot!!

Door: Leonie

Blijf op de hoogte en volg Leonie

05 April 2007 | China, Taiyuan

Xia wu hao! (goeiemiddag!)

Hoe is het met jullie allemaal? Hier is het nog steeds erg lekker! Dinsdag nadat ik afgerond had in het internetcafe ben ik als een speer naar mijn Tai-Chi les gerend. Heel veel mensen staan hier in het park te tai-chi-en, erg leuk om te zien. Gewoon in hun eentje of met een groepje. Ook wij deden het midden op het plein voor de campus. Heb ik nog een leuke foto van.

Gistermiddag, na de taalles hadden we vrij. Goede gelegenheid om een keer naar de stad te gaan, dacht ik zo. Ik moest ook echt een jas en een trui hebben, want het kan hier echt koud zijn! We zijn met de taxi geweest, die kunnen we nu aanhouden in het chinees, en het lukt ook al aardig om in het chinees te zeggen waar we heen willen. De stad was echt heel erg gaaf!! Schoenen, tassen, jassen, truitjes, jeans jeans en jeans, heel erg gaaf!! We werden natuurlijk overal heel erg aangestaard, iedereen op straat bleef even stilstaan om de buitenlanders vol bewondering te bekijken. Ik kon me opeens voorstellen hoe een BN-er zich moet voelen. Een chinese man liep een beetje giechelend om ons heen. Opeens zet hij een klein kindje naast me en gaat snel een foto van mij maken! Ik gebaarde dat hij ook wel zelf met mij op de foto mocht (coulant als ik ben) waarop hij vol trots met een big smile naast me kwam staan. Sommige mensen zeggen ook heel trots: "hello" of "welcome to China". Dan moet je ook niet teveel terugzeggen, want dat wordt te moeilijk! In een hele grote boekenwinkel werd ook echt de manager geroepen voor ons. Hij was heel trots dat er Nederlanders in de winkel waren, en kwam ook even Ni Hao zeggen.

Zoals jullie van mij gewend zijn ben ik niet met lege handen naar huis gegaan. Voor ongeveer 10 euro had ik een jas, een tas, een trui en zijn we uit eten geweest. Volgens onze hele lieve tolk, TingTing (hele leuke vrouw) ben ik nog gigantisch afgezet. Ik mocht voor een trui niet meer als 1 euro 50 betalen, drukte ze me op mijn hart!!! Verder heb ik een hele mooie chinese stof gekocht in een hele grote stoffenwinkel. Kortom, een superdag weer!

Vandaag is voor mij even een rustdagje. De hele dag in een groep is soms best wel intensief. De groep is erg leuk, maar ik merkte vooral aan het begin dat ik nog wel even moest wennen aan constant mensen om je heen. Vandaag ga ik even lekker met een boek in het park zitten, af en toe even kijken naar de tai-chi-ende mensen, en de poepende kinderen op straat haha.

Ik heb ben bezig met foto's te plaatsen op een aparte site, deze volgt nog, dan kan ik er meer als 10 plaatsen.

Jullie horen snel weer van mij!! Nu geschiedenisles.
Zai jian!
Leonie

• 05 April 2007 - 06:48

Marijke:

Heeey meissie!

Snap niet hoe het kan, maar mijn reactie van gisteren is weg!! Ik denk dat je die misschien per ongeluk verwijderd hebt.. Maar geeft niet, het was iets in de trant van: GAAAAF om zo van je te lezen, klinkt allemaal super! Ik denk elke dag aan je en volg je reisprogramma op de voet! :-)
    Heel veel plezier en geniet van je rustdagje vandaag! (Dat shoppen klinkt btw fantastisch!, dat wordt met 2 backpacks terug!!)

Dikke smakkerds uit Holland,

Marijke!

• 05 April 2007 - 14:36

Rozanne:

He shopmaatje,

Zit je daar een beetje te shoppen zonder mij! Je bent in China om vrijwilligerswerk te doen toch?!
    Fijn om te zien dat je het goed maakt, hou ons maar goed op de hoogte, we denken veel aan je!

Groetjes De Ruizendaaltjes

• 05 April 2007 - 15:19

Niek Luijendijk:

Hallo Leonie, alles kits bij de chinees?
    Jij maakt tenminste nog eens wat mee zeg!
    Het lijkt me ook goud om elke dag te kunnen chinezen, iets wat wij graag doen!
    Hier in De Lier wonen ook een paar chinezen, je moet eens vragen of ze die soms kennen, zo groot is china tenslotte niet!!
    Geniet maar lekker en kom seef en saunt weer thuis!!!
    Groeten van de Luijendijken uit de Hofzicht,Xia wu hao(doei)

• 05 April 2007 - 16:29

Ben:

Hey,

Leuke foto's!! Hier is alles goed, de zon schijnt en het is lekker weekend, een lekker lang weekend. Ik las net even het stukje over die met dat meisje voor een foto. Echt apart, maar wel gaaf.

Tot zo ver even. Geniet ervan!

Zai jian! (geen idee wat het betekent :-)

Ben

• 05 April 2007 - 20:13

Marja Buys:

Hoi Leonie,
    Hartstikke leuk om te lezen. Echt gaaf allemaal wat je mee maakt. Die stoffen zien er prachtig uit zeg. Hoe groot is de groep waarmee je bent? En hoe lang krijgen jullie nou taalles?
    Geniet lekker van alles,
    groet, Marja

Verslag uit: China, Taiyuan

Hoi iedereen!!!

Het reisschema ziet er zo uit:

31 maart- vertrek vanaf Schiphol(17.35 stijg ik op!!)

1 april- aankomst in Beijing, op naar de nachttrein naar Taiyuan

2 april- aankomst in Taiuan, introductie op de universiteit

3-6 april- colleges op de universiteit van Taiuan
elke morgen taalles, elke middag les in de Chinese cultuur

7 april- bezoek aan de oude stad Pinyao

EN WE VIEREN MARCEL'S VERJAARDAG NATUURLIJK

15 mei-1 juni- tweede vrijwilligers project

3 juni- vrije morgen. 's middags weer op de nachttrein naar Beijing

5 juni- bezoeken we het Summer Palace

6 juni- NAAR DE CHINESE MUUR!!!

7 juni-vrije dag in Beijing, en nog een laatste diner met de groep

De plas van DanDan

14 Mei 2007

Helan Ren??
Leonie

Hoi iedereen!!! Op 31 maart is het dan echt zover! Het komt behoorlijk snel dichterbij! Als je deze site in de gaten houdt, zie je precies waar ik zit, en als het goed is, hoe ik het daar vind! Hopelijk geen saaie verhalen, maar een boeiende compilatie. (je kan altijd dromen) Als het te saai dreigt te worden, stuur me dan even een reactie, dan zal ik extra mijn best doen! Het reisschema ziet er zo uit: 31 maart- vertrek vanaf Schiphol(17.35 stijg ik op!!) 1 april- aankomst in Beijing, op naar de nachttrein naar Taiyuan 2 april- aankomst in Taiuan, introductie op de universiteit 3-6 april- colleges op de universiteit van Taiuan elke morgen taalles, elke middag les in de Chinese cultuur 7 april- bezoek aan de oude stad Pinyao 8 april- vrije dag 9-13 april- colleges 14-15 april- weekendtrip naar de Wutai Mountains 16-20 april- colleges 21 april- vrije dag 22 april- op naar Houma, waar de groep in tweeën wordt gesplitst voor het vrijwilligerswerk 23 april-10 mei- eerste vrijwilligers project 11 mei- beide groepen gaan met de bus naar Xi'an, waar we een vrije avond hebben 12 mei- bezoeken we de Terra Cotta Army, schijnt een beroemde toeristische trekpleister te zijn! 's Avonds een wandeling in het Muslim Quartier 13 mei- bezoeken we de wild goose pagoda, ook zo'n trekpleister. Nog even opzoeken in de reisgids.. 14 mei- reizen naar het weeshuis. De beide groepen wisselen van project en reizen daarheen. EN WE VIEREN MARCEL'S VERJAARDAG NATUURLIJK 15 mei-1 juni- tweede vrijwilligers project 2 juni- op naar Houma, waar we de 2 na grootste waterval van China bekijken en overnachten in een hotel (ben ik dan waarschijnlijk wel aan toe) 3 juni- vrije morgen. 's middags weer op de nachttrein naar Beijing 4 juni- ariveren we in Beijing, waar we inchecken in een hotel, de fiets pakken, en door de oude Hutongs gaan fietsen. (oppassen voor honden ;) 5 juni- bezoeken we het Summer Palace 6 juni- NAAR DE CHINESE MUUR!!! 7 juni-vrije dag in Beijing, en nog een laatste diner met de groep 8 juni- op naar de bus naar het vliegveld, waar we om 10.55 plaatselijke tijd vertrekken. Op 8 juni om 15.00 Nederlandse tijd sta ik, een hele ervaring rijker, op Schiphol.