De dagelijkse dingen... - Reisverslag uit Taiyuan, China van Leonie Luijendijk - WaarBenJij.nu De dagelijkse dingen... - Reisverslag uit Taiyuan, China van Leonie Luijendijk - WaarBenJij.nu

De dagelijkse dingen...

Door: Leonie

Blijf op de hoogte en volg Leonie

06 April 2007 | China, Taiyuan

Hallo hallo! (even lekker nederlands hoor!)

Even een kort berichtje vanuit China! Leuk om al jullie reacties op mijn site te lezen! Ik heb best wel veel vragen gekregen van iedereen over de dagelijkse dingen hier op de campus.

Vandaag heb ik bijvoorbeeld een wasje gedraaid. Even tijdens twee lessen door. Er staat hier een soort van wasmachine, vol met chinese tekens, dus je moet maar een soort van gokken op welk wasprogramma je hem zet... alles is er wel prima uitgekomen gelukkig.

Ook veel vragen over het eten. Het eten is lekker, maar wel veel hetzelfde. We hebben hier een kantine, wat heel erg veel weg heeft van een kantine die je in Amerikaanse Highschools zou kunnen vinden. (zie foto) Alleen het aanbod is slightly different... Rijst, groente, ei, tofu, rijst, rijst, rijst, droge broodjes, soep (ook 's morgens vroeg) en rijst. Fruit is hier heel duur, maar toch hebben ze het speciaal voor onze groep neergezet bij de kantine. Zo gaat dat in China. Als je 1 keer het woord fruit zegt, gaan ze desnoods persoonlijk een boom in om bananen voor je te plukken (als er hier bananenbomen waren dan..) Iemand van onze groep ging meedoen aan een basketballwedstrijd met chinese sportstudenten. Hij kreeg daarvoor een tijdelijk sportoutfitje. Hij flapte eruit dat het een beetje groot was, en meteen heeft de vrouw van de universiteit iemand gestuurd om een ander outfitje voor hem te gaan kopen!! Ach ja, China is zo gek nog niet...

Ik ga weer even het zonnetje in! Jullie allemaal een heel fijn paasweekend!!!
Tot snel!
Leonie

PS: Even voor Marja, onze groep bestaat uit 16 personen, hele leuke groep!

• 06 April 2007 - 06:36

Nienke:

Hee leo !!!
    Ik had bij je vorige bericht een heel verhaal gekalkt, maar HIJ IS WEG!!! ook raar maar ja hier dan een nieuw verhaal. Ik ben superblij dat ik zo veel van je hoor en zeker weet nu dat je er ook echt bent. Haha! Leuk dat je het zo naar je zin hebt en vooral ook tijd alleen spenden als dat nodig is kan me goed voorstellen hoe dat voelt. Het is nu goede vrijdag smorgens vroeg bij ons, heb er net een weekje opzitten op de uni, is wel gezellig er zitten erg leuke mensen in de groep, en we hebben gistermiddag lekker biertjes gedronken op het terras. Nu nog even wat voor school doen en vanavond lekker een weekendje weg. Heeeeeel veeeeel plezier verder en hopelijk horen we snel weer van je dikke kus Romke en Nienke

• 06 April 2007 - 07:52

Christian :

Hey Leonie, kijk maar uit dat je niet aan de chinese wasmachine gaat wennen, anders moet Wouter nog chinese stickers gaan kopen voor jullie exemplaar op het Kloosterpad. Heel veel plezier de komende tijd in ieder geval, je verhaal klinkt leuk, groeten aan al die Chineesjes.

Christian

• 07 April 2007 - 15:36

Gerlinde:

hey leo!
    wat leuk al je berichten!! moet je nog steeds poepen in een gat? haha! lijkt me niks!
    en goeie shopactie van je! kom je met een extra, gevulde, koffer terug?
    hier is het trouwens superlekker weer! gister een dag gewandeld met marco en ben echt mega-erg verbrand. tomaat-hoofd, zeg maar. hihi!
    ik kijk uit naar je volgende berichtjes.
    fijn chinees pasen!!
    kus, ger.

• 08 April 2007 - 13:21

Marjolein:

Hoi schoonzusje!
    Leuk hoor al die verhalen, en die foto's ook prachtig, mooi land lijkt me het wel. Wij hebben gisteren Pasen gevierd, weer eens met alleen ons gezin, Gil had nachtdienst dus was er ook niet bij. Maandag gaan we naar tante Els voor een paasontbijt. Nu ga ik even naar de stad, moet wat boodschappen hebben. Ben benieuwd naar je volgende stukje en foto's! Geniet ervan hoor, voor je het weet sta je weer op Schiphol. Liefs.
    Marjolein

• 08 April 2007 - 19:52

Big Brother:

Moguh zus,

Zit zo is even op gemakkie te bekijken of je daar nog wel wat uitvoert maar je beschrijft het als een vakantie of als een middag van mij in beverwijk, beetje struinen, shoppen, opgelicht worden en apies kijken..chinese apies dan.
    maar goed, zo te zien/lezen gaat het goed je, das mooi!
    zeg die op straat poepende kinderen even dat dat niet hoort en vraag gelijk even wat kroekoek is in het sjinees.

Veel succes, plezier en de mazzel maar weer!

• 09 April 2007 - 09:22

Arnold En Caroline:

Ha Leonie,
    leuk om je eerste belevenissen te lezen. Gelukkig begin je de taal al te leren. Dat lijkt ons het moeilijkst. Die foto van jou boven de wc vinden we het mooist. Wie had dat gedacht jij hurkent boven een gat.
    Wij hebben hier in De Lier aardig wat paaseitjes gegeten mmm.
    Veel geluk en tot ziens op je weblog. Groetjes Caroline en Arnold

• 10 April 2007 - 17:56

Marijke:

Just wanna say: thinking of you!! :-D

Big hug,
    Marijke

• 11 April 2007 - 10:04

Marleen:

Hallo ex-collega,
    Toch eens even kijken wat je allemaal uitspookt in China. Ziet er leuk uit allemaal. De stad kunnen leeglopen voor 10 euri klinkt goed!
    Veel plezier daar.
    Groetjes Marleen

Verslag uit: China, Taiyuan

Hoi iedereen!!!

Het reisschema ziet er zo uit:

31 maart- vertrek vanaf Schiphol(17.35 stijg ik op!!)

1 april- aankomst in Beijing, op naar de nachttrein naar Taiyuan

2 april- aankomst in Taiuan, introductie op de universiteit

3-6 april- colleges op de universiteit van Taiuan
elke morgen taalles, elke middag les in de Chinese cultuur

7 april- bezoek aan de oude stad Pinyao

EN WE VIEREN MARCEL'S VERJAARDAG NATUURLIJK

15 mei-1 juni- tweede vrijwilligers project

3 juni- vrije morgen. 's middags weer op de nachttrein naar Beijing

5 juni- bezoeken we het Summer Palace

6 juni- NAAR DE CHINESE MUUR!!!

7 juni-vrije dag in Beijing, en nog een laatste diner met de groep

De plas van DanDan

14 Mei 2007

Helan Ren??
Leonie

Hoi iedereen!!! Op 31 maart is het dan echt zover! Het komt behoorlijk snel dichterbij! Als je deze site in de gaten houdt, zie je precies waar ik zit, en als het goed is, hoe ik het daar vind! Hopelijk geen saaie verhalen, maar een boeiende compilatie. (je kan altijd dromen) Als het te saai dreigt te worden, stuur me dan even een reactie, dan zal ik extra mijn best doen! Het reisschema ziet er zo uit: 31 maart- vertrek vanaf Schiphol(17.35 stijg ik op!!) 1 april- aankomst in Beijing, op naar de nachttrein naar Taiyuan 2 april- aankomst in Taiuan, introductie op de universiteit 3-6 april- colleges op de universiteit van Taiuan elke morgen taalles, elke middag les in de Chinese cultuur 7 april- bezoek aan de oude stad Pinyao 8 april- vrije dag 9-13 april- colleges 14-15 april- weekendtrip naar de Wutai Mountains 16-20 april- colleges 21 april- vrije dag 22 april- op naar Houma, waar de groep in tweeën wordt gesplitst voor het vrijwilligerswerk 23 april-10 mei- eerste vrijwilligers project 11 mei- beide groepen gaan met de bus naar Xi'an, waar we een vrije avond hebben 12 mei- bezoeken we de Terra Cotta Army, schijnt een beroemde toeristische trekpleister te zijn! 's Avonds een wandeling in het Muslim Quartier 13 mei- bezoeken we de wild goose pagoda, ook zo'n trekpleister. Nog even opzoeken in de reisgids.. 14 mei- reizen naar het weeshuis. De beide groepen wisselen van project en reizen daarheen. EN WE VIEREN MARCEL'S VERJAARDAG NATUURLIJK 15 mei-1 juni- tweede vrijwilligers project 2 juni- op naar Houma, waar we de 2 na grootste waterval van China bekijken en overnachten in een hotel (ben ik dan waarschijnlijk wel aan toe) 3 juni- vrije morgen. 's middags weer op de nachttrein naar Beijing 4 juni- ariveren we in Beijing, waar we inchecken in een hotel, de fiets pakken, en door de oude Hutongs gaan fietsen. (oppassen voor honden ;) 5 juni- bezoeken we het Summer Palace 6 juni- NAAR DE CHINESE MUUR!!! 7 juni-vrije dag in Beijing, en nog een laatste diner met de groep 8 juni- op naar de bus naar het vliegveld, waar we om 10.55 plaatselijke tijd vertrekken. Op 8 juni om 15.00 Nederlandse tijd sta ik, een hele ervaring rijker, op Schiphol.