In aanraking met de politie
Door: Leonie
Blijf op de hoogte en volg Leonie
06 Mei 2007 | China, Liuyu
Weer een berichtje van de plattelandsvrouw! Ik begin al een echte chinese boerin te worden :) Ik hoorde dat het in Nederland echt ontzettend lekker weer is geweest! Mooi! Dan komen mijn zonnige foto's niet zo hard aan!
Deze is er een nieuwe zuster in het klooster gekomen. Ze heet Ping Ping (natuurlijk weer ontzettend moeilijk uit te spreken met de verschillende tonen. Het is Ping" als zingend, en dan "Ping" als vragend.) Ze is in het klooster gekomen om voor ons te koken deze weken, want de zusters die eerst voor ons kookten hadden het te druk. (lees:zijn niet gewend aan zulke grote eters...)
In China is het zo dat hoe groter je familie is, hoe meer land je hebt. Ping Ping heeft samen met haar man 2 weilanden met medicijnplantjes. In ruil voor dat zij kookt helpen wij met het onderhouden van haar landjes. De plantjes zijn ongeveer 10 centimeter hoog en er staat heel erg veel onkruid omheen. Op onze knietjes trekken we dat er dus uit. Helaas zie ik nu dat ik mijn kabeltje voor mijn fotocamera niet bij me heb, dus ik kan de foto's pas volgende week op m'n weblog zetten.
De kinderen hadden deze week vakantie. We hebben wel wat activiteiten voor ze georganiseerd, zoals maandag, hebben we koninginnendag gevierd. Op het schoolplein hebben we allemaal traditionele spelletjes gespeeld, zoals spijkerpoepen en snoephappen in een bak water. Het is zo grappig om te zien dat de kinderen echt niet bekend zijn met die spelltetjes. Ze vonden het echt prachtig.
Deze week werk ik nog tot donderdag op het platteland. 's Middags ga ik per dag les geven aan twee klassen. Vrijdag vertrekken we voor het weekend naar Xi'an, ooit de hoofdstad van China waar heel veel te zien is. Daarna gaat mijn tijd op het weeshuis in. Ik weet nog niet wanneer ik weer beschikking heb tot internet, dus jullie lezen het wel weer!!
Tot die tijd, heel erg veel zonnige groetjes vanuit China!
Leonie
07 Mei 2007 - 14:49
C En N Luijendijk:
Beste Leonie
Moost interesting om te lezen wat je allemaal meemaakt, het is bijna niet te geloven, zo aan het andere eind van de wereld! We hopen dat je het allemaal vol mag houden en dat je ok blijft!
Bij de w: gelukkig heeft het vandaag, na 6 weken weer eens lekker geregend, IEDEREEN vond het heerlijk!
Grrrroeten uit de Hofzicht, doei! -
07 Mei 2007 - 20:13
Marcel:
yo me zus de boerin!
heb je het veld al onkruid vrij?
zaterdag hebben ik.. en je grote broeah nog ff een huis check gedaan in den hoorn!
het zag er nog spik en span uit hoor! we hebbe ff gezellig spare ribs gegeten
veel plezier daar!
adios! je brothertje
07 Mei 2007 - 20:31
Marja:
Hoi Leonie,
Erg leuk om je berichtjes te lezen en fotos te zien. Hel veel succesmet de weesjes.
gr Marja (Buys voor het geval je nog meer Marja's kent)
08 Mei 2007 - 15:18
Caroline:
Hee lief schoonzusje!
Ben nog steeds je berichtjes bij aan het houden hoor! Echt mooi wat je daar allemaal meemaakt!
Van mij mag je snel weer naar huis komen om je verhalen in geuren en kleuren te komen vertellen ;)
Heel veel plezier en sterkte nog daar! En tot snel!
XxX -
08 Mei 2007 - 17:24
Gerda Koolstra:
Hallo Leonie, ik kreeg kreeg je adres van Nienke. Ik heb met verbazing en ontroering gelezen wat je allemaal meemaakt. Geweldig!! Ik wens je nog een een hele mooie tijd en God's zegen en liefde toe. Hartelijke groeten, Gerda Koolstra. -
09 Mei 2007 - 13:13
Josephine:
Hey Leonie! Alles leuk daar? Volgens mij heb jij het wel naar je zin. Hier is het weer lekker regenachtig, hoe kan het ook anders :)! Als je straks terug bent verwacht ik wel een chinese les hoor ;) hahah!
kusss Josephine