Aan de arbeid...
Door: Leonie
Blijf op de hoogte en volg Leonie
19 April 2007 | China, Taiyuan
Nog even een snel berichtje van mij nu het nog kan.... Ik ben mijn laatste daagjes op de universiteit ingegaan. Aanstaande zondag vertrekken we met de bus naar Houma. Vanaf daar splitsen we op, de ene helft gaat naar het weeshuis, de andere helft gaan naar het platteland.
Ik ga zondag naar het platteland. Daar zal ik 3 weken zijn. Met het groepje van 7 mensen, gaan we op het platteland helpen en les geven op een basisschooltje. De omstandigheden gaan een stuk primitiever worden, en ook het aantal berichtjes op mijn weblog zal zeker afnemen! Ik zit in een heel erg leuk subgroepje. 2 jongens, 5 meiden waarmee ik het allemaal erg goed kan vinden. Dat zal ik ook wel nodig hebben als je echt met elkaar in de middle of nowhere zit...
Morgen is de laatste dag dat we les hebben. We hebben nog een feestje hier op de universiteit voor alle leraren en de studenten die we ontmoet hebben. Dat gaat denk ik heel leuk worden!
Voor het weeshuis hadden we op de afscheidsborrel vrijdagavond (30 maart) trouwens 90 euro opgehaald! Hen hao!! Dat is 900 yuan, echt heel erg veel geld hier. We gaan het geld hier pinnen en contant geven aan het weeshuis, zodat we ze direct kunnen helpen. Er komt nog een lijst met wat we allemaal hebben kunnen bereiken met het geld voor de kinderen! Het weeshuis is aan het verhuizen, daar zal ik later wat meer over vertellen. Ook zijn er een aantal kinderen die we heel gelukkig kunnen maken met een operatie van hun hazenlip. Voor mensen die nog iets willen overmaken kan dat nu dus naar mij, op rek. 62.05.06.709. Dat geef ik dan direct aan het weeshuis.
Ik ga nog even genieten van mijn laatste dagen hier!
Jullie horen snel weer van me!!
Leonie
19 April 2007 - 12:02
Rozanne:
Spannend hoor nou gaat het eigenlijk echt beginnen. Veel sterkte ook voor als het erg zwaar wordt! Gelukkig sta je stevig met beide benen op de grond en kun je dus wel tegen een stootje.
Gr. Rozanne en een grote glimlach van Martin -
20 April 2007 - 10:32
Marijke:
He girlie!
Laatste lesdagje gehad vandaag? Was het een gezellig afscheid met de leraren en studenten??
Tja meid, zal wel even anders worden de komende weken.. Maar jij als bikkel gaat je daar vast doorheen slaan!! (je kunt altijd nog een emmer gebruiken :-D)
Veel sterkte en succes de komende tijd en ik blijf je gewoon berichtjes sturen hoor, ook als je ze misschien niet zo vaak kunt lezen...
Geef die lieve weeskids maar een extra knuffel van mij!!!
Veel liefs uit Nederland!